dichterslogboek20170909

Wat we hadden: 34 gedichten verdeeld over 5 cycli.
Wat we voorlopig overhouden: 14 gedichten (eigenlijk 19, maar van de cyclus ‘wat weten bomen daar nu van’ gaan we proberen 1 goed gedicht te maken) & een paar goeie versregels.

Vanmiddag opgetreden op het Brussels Poetry Fest tijdens Tous Le Monde Chez Georgette & René in het Magrittemuseum in Jette.
Waren daar ook, onder anderen:

Ik mocht 2 x 10 minuten opdraven. Tijdens mijn eerste passage bracht ik de Jibberish cyclus ‘Smügen daten & 4 andere gedichten over vrouwen’ aangezien er slechts anderhalve Nederlandstalige in ’t publiek zat. Tijdens de tweede passage bracht ik toch mijn bewerking / hertaling van de 3 pamfletten die René Magritte & Marcel Mariën in 1946 samen schreven (L’Emmerdeur, L’Imbécile & L’Enculeur) & die ik bewerkte / hertaalde als “Idioten!, Simpele Zielen! & Halve Garen!”. Er waren ondertussen toch een paar Nederlandstaligen in ’t publiek & de rest begreep ’t wel aan de hand van de korte intro & de performance. De originele pamfletten lagen – uiteraard – ook in het museum

3 pamfletten

Afronden – ik had nog anderhalve minuut of zo – deed ik met een fragment uit mijn conceptbundel ‘facebook’ & samenzang.

Verder houd ik er nog een poëzieworkshop op de Europese School aan over dankzij een Nederlandse lerares die me nadien even aansprak.

Vanavond rust ik een beetje op mijn lauweren & vet ik wat typemachines in, want morgen zitten we tussen 2 & 5 in de namiddag in het BELvue Museum in Brussel om à l’improviste & op verzoek gedichten te schrijven van toevallige passanten.