dichterslogboek20170912

Het voorbije weekend was ik 2 dagen aan de slag op het Brussels Poetry Fest. Op zaterdag, tijdens ‘Tous Le Monde Chez René & Georgette’ (experimentele & dadaïstische dichters brengen hulde aan René Magritte in het Magrittemuseum in Jette), rondde ik mijn performance af met een stuk van mijn gedicht ‘Facebook’ / een beetje samenzang met de aanwezige dichters & museumbezoekers/toeschouwers. Daar zijn blijkbaar opnamen van gemaakt.

facebook

Op zondagnamiddag schreef ik in het BELvue-museum “gedichten op verzoek”. Dit jonge, Amerikaanse stel dat op huwelijksreis was in Europa was alvast blij met het poëtische aandenken aan hun reis & nodigde mij alvast uit om het gedicht op hun 25-jarige huwelijksverjaardag nog eens te komen voorlezen.

belvue

Overmorgen ben ik de gastdichter bij De Muzeval. Ik krijg er 30 à 45 minuten om mijn ding te doen. Gisteren was ik daarover zeer in mijn nopjes, want ik zou deze keer gewoon erg ruim uit al mijn teksten kunnen selecteren zonder voortdurend vervelende knopen door te moeten hakken – welke minimale hoeveel gedichten wel & welke overgrote meerderheid niet selecteren – omdat de tijd te beperkt is. Vanavond bij het doorlezen & ‘timen’ van mijn selectie, kwam ik tot de vaststelling dat ik makkelijk een uur & langer kon vullen met de gekozen gedichten. Er moest dus toch nog duchtig met de bijl op het pakket ingehakt worden.

21457916_282384942244789_1282331102719229150_o

Verder schaafde ik gisterenavond een beetje verder aan wat nieuwe(re) gedichten die ik ook perse in de selectie wilde hebben. Ze zullen uiteindelijk & hoogstwaarschijnlijk niet aan bod komen, maar daarom niet getreurd: ze staan weer een beetje meer op punt.

ZZ02

Vandaag de eerste foto’s gezien van de bundel “Korreltje Zeezout” die op 14 oktober officieel wordt voorgesteld en waar 1 (zee)gedicht van mijn hand in werd opgenomen.