dichterslogboek 20190927

Gisteren vastgesteld dat het, in vergelijking met 2015 & 2016, wellicht een sloom – relativering: ’t ziet er naar uit dat we onder de grens van 300 nieuwe titels zullen blijven steken – boekenjaar zal worden.
Vanavond – in een amechtige poging wat achterstand ten opzichte van de voorbije 2 jaren weg te werken – toch maar even in De Zondvloed binnengewipt. Er zijn weinig manieren aangenamer om een werkdag af te ronden.
handke
Aangeschaft: “Stoppen met roken in 87 gedichten” van Dimitri Verhulst – een aangename verrassing & aanrader kan ik na 50% gelezen te hebben al concluderen – en “Gedicht aan de duur” van Peter Handke – omdat ik gisteren iemand zag beweren dat hij dit jaar de Nobelprijs voor Literatuur maar es moest krijgen & ik zijn naam zag passeren toen ik de ‘suggestiewand’ screende op nieuwe suggesties.

Verder vanmorgen maar weer es (in antwoord op een email aan een ex-schrijversacademieklasgenoot, maar vooral voor/aan mezelf) toegegeven dat “de schrijverij […] weer erg onder uitstelgedrag [kreunt]”. Ook zit de pen geblokkeerd. Verder dan drie ongeïnspireerde versregels van bedenkelijk niveau per week kom ik de laatste drie weken niet meer.

Lezen doe ik dan weer als een stoomtrein & nog meer & op nog meer plaatsen dan voordien. Aangezien ik me voornam (weer) elke dag minstens dertig minuten te schrijven (aan mijn blog, gedichten,…alles wat weer wat soepelheid en regelmaat in de pen kan brengen), vreesde ik totaal te weinig tijd over te houden om nog te lezen. Dus sleur ik tegenwoordig overal boeken mee naartoe: turnlessen van de kleinste, voetbaltrainingen van de oudste, frieten halen, een boodschap doen, even langs de post een pakket ophalen, de ochtendspits op de dagen dat ik naar kantoor ga werken,… als er een kans bestaat dat ik er ook maar een minuut niks om handen zal hebben, neem ik een boek mee om tijdens die minuut dan tenminste te lezen. Dat schiet lekker op.
stank
Wat er minder lekker opschiet?
Mensen die mij zwaar tegen mijn kar rijden met hun zure “stank voor dank”-attitude.

Advertenties