dichterslogboek 20171023

16195380_122055828302577_4373103638856691524_nKAOS – DAG 1 – 20:35 UUR
Terug in het KunstAlelier OpperStraat van KAOS vzw waar ik deze week als ‘writer in residence’ schrijf aan mijn bijdragen voor het volgende Akrostis-nummer (met als thema ‘waan-zin’.
Ik gun mijn lijf – ik wandelde vandaag (beladen met een rugzak vol boeken, laptops & tekenmateriaal) meer dan ik de voorbije 3 weken samen wandelde – en brein – véél nieuwe mensen, véél Frans gehoord & gesproken (dat was lang geleden & dat gaat al heel mijn leven moeizam) & véél ‘uit mijn kot moeten komen’ – ff de tijd om pijn te doen & wat tot rust te komen terwijl ik naar JMH luister.


Het atelier vormt de komende 4 dagen mijn uitvalsbasis om te schrijven, misschien wat te tekenen en/of collages te maken & hopelijk ook wat samen te werken met patiënten van het Psycho-Sociale Centrum in Elsene.
Van schrijven kwam vandaag nog niet veel in huis; er stond behoorlijk wat praktische rompslomp op de agenda. Maar ik maakte alvast kennis met twee kunstenaars die mogelijks interesse hebben om samen wat te doen. Morgen hoop ik, tijdens de koffiemomenten in de ‘kapel’ (tegenwoordig: de cafetaria & ontmoetingsruimte van het PSC), nog wat andere mensen te ontmoeten die schrijven of met beeldende kunst bezig zijn.
Logeren doe ik in een van de huizen van de “begeleid wonen”-projecten van het PSC waar ze een kamer voor ‘artists in residence’ hebben.


De eigenlijke artiestenkamer wordt momenteel gerenoveerd, maar er is toevallig een kamer vrij in het huis en dus logeer ik op de mansarde aan de achterkant van het huis met een mooi uitzicht over Brussel.

KAOS – DAG 1 – CIRCA 19:00 UUR
Toen ik vanmiddag mijn brol op mijn tijdelijke logeeradres ging afzetten, maakte ik al even kennis met een van mijn tijdelijke huisgenoten: een vlot meertalige (lees: tegen hem kan ik gewoon in ’t Nederlands praten & mag mijn miserable & roestige Frans op stal blijven) schaakfanaat met Roemeens bloed in ’t lijf.

De rest van mijn huisgenoten ontmoette ik pas bij het avondeten – op maandag wordt er samen gekookt & gegeten. Een gezicht kwam mij bekend voor; wij deelden in een ver verleden wel eens een toog in Turnhout, zo bleek.

Gevoel voor humor hebben ze in ieder geval ook.
Tijdens de afwas vertelde een huisgenoot aan de begeleider over een muis die hij in de voorraadkast gezien had.
T’es sure que c’était pas un psychose?“, grijnsde een andere huisgenoot.
Waarmee mijn schroom om het men hen over hun problematiek te hebben toch al een beetje verminderd is.

KAOS – DAG 1 – STRAKS
Dadelijk terug richting Avenue de la Couronne – verder lezen in “Labyrinth Psychotica”; de doctoraatsscriptie (in de filosofie) van Jennifer Kanary (de kunstenares wiens virtuele psychose ik vorige week onderging.
Maar eerst nog ff halt houden op het Fernand Cocqplein – het centrum van Elsene, zeg maar – want daar zag ik een aantal leuke terrasjes.

Een gedachte over “dichterslogboek 20171023

  1. heel veel succes en schrijfenergie letterenvriend Akim! en alvast tanx!
    peter

Reacties zijn gesloten.