bayeux

Gisteren Bayeux bezocht.
Het initiële doel: het tapijt – dat eigenlijk geen tapijt is – gaan bekijken.
Dat deden we in the end niet – vrouw & kinderen konden er geen stijve van krijgen – maar met het uitgespaarde entreegeld kocht ik dan maar een mooie uitgave over het onderwerp.
Wel binnengesprongen in de kathedraal en daar, terwijl vrouw & kinderen de crypte bezochten, een boekje over de aangrenzende Bibliothèque du Chapitre gekocht en gelezen terwijl ik genoot van de religieuze muziek die afgespeeld werd.
Daarna wat door het stadje gedoold en het oorlogskerkhof bezocht; de jongens te druk om er wat bij te voelen (op Tyne Cot huilde ik jaren geleden tranen met tuiten).
Na het avondeten – 500 gr entrecote met een heerlijk mergpijpje on the side – verder gelezen in mijn nieuwe bibliotheekboek in de schaduw van de prachtige, gigantisch grote plataan naast de kathedraal.
Na zonsondergang was die het middelpunt van een mooi licht- & geluidsspel waarbij een film geprojecteerd werd op/rondom de massieve stam; dat was genieten voor de knakkers die op de terugweg – 45 minuten onverlichte wegen…om barstende koppijn van te krijgen – onmiddellijk in slaap vielen.