Le Clos Normand

Erg vroeg wakker geworden na alweer een verschrikkelijke nacht.
Mijn brein was vannacht blijven kauwen op een versregel waar ik rond de klok van twee mee in slaap gevallen was & had rond zeven uur blijkbaar een volgende regel klaar.
Omdat ik geen pen en papier bij de hand had – in den vreemde durven goeie gewoontes wel es te verdwijnen – dreunde ik beide versregels een keer of twintig op in de hoop ze niet te vergeten voor ik me nog es omdraaide
Anderhalf uur later opnieuw wakker.
Uiteraard waren beide versregels voorgoed vergeten & verloren.

Er waren geen plannen voor vandaag, behalve naar de E. Lerclec hypermarkt rijden voor mondvoorraad voor de laatste twee dagen.
Daar opnieuw eerst de grote boekenafdeling binnengewandeld om te grasduinen in het boekenrek met regio-gerelateerde uitgaven.
Toch maar niet gekocht: een tweedelig (ruim 1500 pagina’s) Normandisch Woordenboek, een prachtig kunstboek (van een fotograaf & schilder/tekenaar) over Mont Saint-Michel en een boek met Normandische volksliedjes.
Wel meegenomen: “Les grands écrivains et la Normandie”; een interessante en mooi geïllustreerde uitgave waar ik de hele namiddag van genoten heb in de tuin van ons vakantiehuis aan Le Clos Normand.
Verder ook aangeschaft – support your local act! – een vinyl van de Franse punkabillygroep Washington Dead Cats.

Vanavond dan (eindelijk?) maar es gebruik gemaakt van het jacuzzibad dat er in dit huis is.
Ik word er niet opgewonden van.
Je boek wordt nat van al dat opspattend water & het maakt zoveel herrie dat je het rustige muziekje waar je naar wilde luisteren – kent u Sylvain Chaveau al? – totaal niet meer hoort.

 

Advertenties