hemel & hel & nog maar es de oude man & de zee

Vanmorgen, ondanks alweer een vreselijke nacht vol slechte slaap, om 8 uur uit bed om genoeg tijd te hebben om voor de lunch naar Pirou Plage – 40 minuten hier vandaan – te rijden voor een bezoek aan het “Salon du livre et de l’image”.
[Tussen haakjes: naar ik links en rechts vernam op Facebook was het vandaag Book Lovers Day. Onzin, natuurlijk. Iedere dag is Book Lovers Day, wie dat niet beseft of ontkent is een boekenhater.]
Op basis van wat ik er in de lokale pers over las en de informatie die terug te vinden was op de site van de toeristische dienst van de regio had ik er niet zo heel veel vertrouwen in – het leek allemaal erg knudde & met een hoog ‘wel willen, maar niet kunnen’-gehalte – maar al bij al was het de moeite van de trip waard.
Er waren een twaalftal antiquariaten uit de regio, enkele lokale geschiedschrijvers & 2 grafische ateliers die deelnamen aan deze mini-boekenbeurs en, met uitzondering van de 3 of 4 handelaars in papier voor de container, hadden ze allemaal kwalitatieve en/of interessante dingen bij.
Dat een aantal handelaars blijkbaar van mening waren dat die kwalitatieve en/of interessante dingen hun gewicht in goud waard moesten zijn, was dan weer een tegenvaller en lachwekkend tegelijk.
Uiteindelijk ging ik naar huis met vier aanwinsten die kwalitatief, interessant en eerlijk van prijs waren:
+ twee ‘vliegende bladen’ van omstreeks 1890 met tekst en melodie van twee bekende Franse liedjes en met ingekleurde houtsnede-illustraties


+ twee erotische uitgaven uit de “L’Ecrin Secret du Bibliophile”-reeks van Le Cercle du Livre Précieux.


Van de boekenhemel ging het, na de lunch, rechtstreeks naar de hel.
Het regende hier vandaag de hele voormiddagdag & een groot deel van de namiddag dus stond er een binnenspeeltuin op de planning.
Op de parking van de binnenspeeltuin stond een wagen met een bijzondere sticker op de achterruit…alsof g*d wat tegengewicht wilde bieden voor de overdosis priapus die ik meehad om er te lezen.

Gelukkig klaarde het rond vijf uur weer op & konden we nog een laatste keer – morgenavond bollen we huiswaarts – naar Coutainville om ‘de oude man & de zee’ te spelen tijdens een wandeling langs het strand – het was stevig uitwaaien geblazen vandaag – een terrasje te doen en om de geniaalste pizza ooit te eten…eentje met ananas en bloedworst…heerlijk!

 

Advertenties