elke dag dankbaar (18 – 24 maart)

MAANDAG

voor financiële meevallers.
of beter: voor financiële rampen die minder rampzalig blijken dan ze leken.

DINSDAG

voor kinderhanden die gauw gevuld zijn en het feit dat ‘mee moeten naar de barbier bij gebrek aan een babysit die voor een uur wil komen’ voor de knakkers even spannend en leuk als een schooluitstapje naar een speeltuin is.

Scheren

WOENSDAG

voor het ongefilterde enthousiasme van een 4,5-jarige die veel te vroeg op de ochtend je bed induikt met de boodschap “het is de eerste dag van de lente”; een boodschap die dezelfde ochtend nog ad nauseam herhaald zal worden.

DONDERDAG

voor verwondering.
over de stomme verbazing van links over het aanhoudende en stijgende succes van rechts in nederland, bijvoorbeeld.

mount-olympus-1-c-wonge-bergmann-958x640

voor gemis.
omdat ’t (slechts) de keerzijde van iets dat mooi was, is.

VRIJDAG

voor het “allé, gast, zie ons hier nu staan!”-gevoel wanneer je 5 minuten voor openingstijd bij de slegte in antwerpen toekomt en daar al 2 andere boekenverslaafden met de neus tegen de vitrine aantreft.

voor het eerste terrasje van het jaar.

voor vergaderingen op de uitgeverij over de promo en de bundelvoorstelling.
voor “2e proeven” in je mailbox.
voor uitgevers die weten wat ze hun dichters – behalve contracten met royale royalties – mee naar huis moeten geven om ze blij te maken.
voor mooie boekjes!

IMG_E4612

voor (foute) perceptie.
voor mensen die je eerder als ‘docent schilderkunst’ aan de academie dan als ‘senior global study manager’ in een centraal labo voor klinische onderzoeken door het leven zien gaan.

voor eufemistisch immo-jargon als “”dit geeft de koper de mogelijkheid deze zelf in te richten naar eigen smaak en budget”; wat zoveel betekent als “wij verkopen u graag een ruwbouw voor de prijs van een afgewerkt huis”.

ZATERDAG

voor de sardinische keuken.

ZONDAG

voor randy newman.
voor de grijns die hij, tussen wat tranen door, op wat blijkbaar een lastige avond is, op je smoel kan toveren met zijn sarcastisch teksten.