dichterslogboek 20200308

Michelle3De dertien – het werden er drie meer dan origineel voorzien – gedichten voor het boek voor het “3 x 3 x me“-project van Gerrit De Bremme & yours truly zijn eindelijk klaar.
Tel daar nog de cyclus van vijf gedichten voor het Celan-nummer van Poëziekrant (volgende week te verschijnen) en de cyclus van acht gedichten die in “VDB forever” opgenomen werden bij en je komt uit op 26 gedichten die ik schreef sinds de voorstelling van “op de rand van het zwijgen” op 10 mei vorig jaar. Dat is, zeker als je meerekent dat heel veel tijd en energie naar de scheiding, verbouwing en verhuis gegaan is, een behoorlijk stevig schrijftempo (voor mij) – eigenlijk had ik het manuscript voor een tweede bundel kunnen klaar hebben tegen 10 mei 2020 aan dat tempo.
Maar daar ga we nu – eindelijk & met wat vertraging – eens invliegen. Of het manuscript er tegen eind december 2020 zal liggen, zoals initieel gepland, zal nog moeten blijken.
De motivatie om alvast vanaf de start een eerste spurtje te trekken, is er in ieder geval al: er moet over enkele weken kopij ingeleverd worden voor Het Liegend Konijn.